Illegale straatraces & stunts met scooters

Danny Chosen heeft een tijd geleden een korte docu gemaakt over illegale straatraces en stunts met scooters & brommers.

Deze illegale straatraces worden gedaan met scooters, bromers, quads en zo lijkt het soms ook motors.

Scooters zijn de voertuigen, waarover wij het meest berichten. In de docu komen dan ook veel scooters voor die tot het maximum zijn opgevoerd.

De scooters die worden opgevoerd en zijn niet geschikt voor op de weg. Sterker nog ze mogen niet op de weg. Wij kunnen en willen niet promoten om dit ook te gaan doen. Wij denken dat het veel beter en veiliger is om scooterraces georganiseerd te houden op circuits die geschikt zijn voor scooters. Zo weet je zeker dat er met jouw en de veiligheid van anderen ook echt rekening wordt gehouden.

Daarnaast is het illegaal om straatraces in welke vorm dan ook te houden. Je zult in de video zien dat de polite er vol bovenop zit. Wat wel opvalt is dat de politie niet snel bekeuringen uitschrijft. Het lijkt erop dat grootschalige illegale races met o.a. scooters moeilijk aan te pakken zijn.

Wel zie je dat de groep die onder “bikelife” dit soort events organiseert snel te maken krijgt met de politie. Ze weten dat de politie snel op dit soort events reageert en ze noemen het dan ook een kat en muisspel situatie.

De straatraces worden op afgelegen gebieden georganiseerd. Vaak op industrieterreinen waar weinig activiteit is. Dit heeft ook te maken met het tijdstip, waarop ze de races houden.

De mensen die meedoen komen van alle hoeken van het land.

Desalniettemin is het toch wel erg stoer om naar te kijken. Als je de jongens en meisjes bezig ziet dan begint er wel wat te kriebelen.

Het wordt tijd om de video eens te gaan bekijken.